Bidens store nat

Af Kasper V Hansen

Joe Biden har gennem sit 47 år lange politiske liv drømt om præsidentembedet tre gange, 1988 2007 og 2020 tredje gang, blev lykkens gang. For onkel Joe som han blev kaldt. 

Fredag nat dansk tid accepterede den 77-årige tidligere vicepræsident nomineringen som partiets præsidentkandidat. Det skete på dag fire af demokraternes partikonvent. ”Jeg er stolt demokrat. Og jeg vil være stolt over at bære vores parti til præsidentvalget. Det er med stor ære og ydmyghed, at jeg accepterer nomineringen til præsident i USA, sagde han. ”

Slog på at samle
Den nuværende præsident har tiltrukket sig mørket alt for længe. For meget vrede, for meget frygt, for meget adskillelse. Joe Biden lovede amerikanerne – både dem der har støttet ham og ej – at bringe det bedste frem i USA og samle det amerikanske folk.

– Tag ikke fejl. Sammen kan vi og vil vi overkomme denne sæson af mørke i USA. Vi vil vælge håb frem for frygt, fakta over fiktion, retfærdighed over privilegier, lød det fra Joe Biden.i takketalen torsdag aften prædikede Biden således ligesom Obama om et Amerika, der bør samles og forenes frem for at være splittet i to uforsonlige lejre. ”Amerika består ikke af blå og røde delstater, hvis interesser er modsatrettede. Vi er langt bedre og større end det” lød den demokratiske kandidats budskab. Det sidste har han forsøgt og bevise han har samlet de to fløje i det demokratiske parti der har været splittet siden 2016 i den moderate gamle fløj som Biden Clinton og Obama  har tilhørt. Og den nye Venstrefløj med Senator Bernie Sanders Senator Elizabeth Warren. Og kongresmedlemmet Alexandria Ocasio-Cortez han har nedsat arbejdsgrupper Mellem fløjene og nærmet sig deres politik på visse områder.  https://time.com/5864952/joe-biden-bernie-sanders-task-forces/  

Og har givet venstrefløjen taletid på Konventet det har vakt kritik at det unge stjerneskud kongresmedlemmet Alexandria Ocasio-Cortez fik et minut. Biden har brug for unge vælgere.

Ifølge meningsmålinger fra ABC news tidligere i år  er det kun 17 procent , af de demokratiske vælgere 18 til 29 stemte for Biden  mens 83 procent stemte for Sanders,.  en undersøgelse viser  at de yngre demokratiske vælgere  er meget mere liberal  as “very liberal ”  sammenlignet med de ældre demokratiske vælgere.  https://www.nbcnews.com/politics/2020-election/live-blog/2020-super-tuesday-live-updates-14-states-hold-primaries-n1146871/ncrd1148666#liveBlogHeader    

Nogen har prøvet at fremhøre kritik af hun kun fik 60 min men hun har selv sagt  “If I can regularly roast Trump sycophants in 280 characters or less, I can speak to progressive values in 60 secs.  På dansk ”Hvis jeg  regelmæssigt kan Roast Trump spytslikkere i 280 karakterer eller mindre, jeg kan tale progressive værdier i 60 sekunder. 

At Biden har villet forene Amerika  har været vidst på Konvent med taler af fire republikanere John Kasich har vi været inde på.  Men også tidligere kongresmedlem  . Susan Molinari New York. Og tidligere New Jersey Gov. Christine Todd Whitman. Og Colin Powell,

Biden takkede Obama lovede at kæmpe for Klima og ende Racisme
Joe Biden brugte også sin tale på at takke sin tidligere partner Barack Obama, som han var vicepræsident under i otte år. ”En præsident, som vores børn kunne se og så op til. Det er der ingen, der kommer til at sige om den nuværende beboer i Det Hvide Hus.”  I stedet lovede han uden at komme ind på nogle konkrete detaljer at bringe USA sikkert ud af pandemien, genoprette en ituslagen økonomi gennem investeringer i infrastruktur, sætte ind mod en historisk antisort racisme og håndtere de »unægtelige realiteter og tiltagende trusler, der udgår fra klimaforandringer”

Joe Biden kritiserede også Donald Trumps håndtering af coronapandemien.
” Præsidenten bliver ved med at fortælle os, at virussen vil forsvinde. Han bliver ved med at vente på et mirakel. Jeg har en nyhed til ham. Der kommer ikke noget mirakel, ” sagde Joe Biden. ”Han fortalte, at han vil øge fokus på test og sørge for, at amerikanerne kan få svar på test med det samme. Desuden vil han sørge for, at der bliver udviklet medicin udstyr samt beskyttelsesudstyr i USA. ” Han sagde om Trump over 170 000 amerikanere er døde det er den værste håndtering blandt verdens lande.  Over 50 millioner mennesker har søgt om arbejdsløshedsunderstøtte i år. Over 10 Millioner mister deres sundhedsforskning i år   næsten en ud af seks virksomheder har drejet nøglen om i år hvis denne præsident bliver genvalgt. Ved i godt hvad der sker.  Smittetilfælde og dødsfald vil stadig være alt for høje. Flere lokalbutikker vil lukke denne gang for evigt arbejderfamilier vil få det hårdere.  Mens den rigeste 1 procent  af befolkningen vil få milliarder af skattelettelser”  (bemærk sætningen  ”den rigeste  1 procent  af befolkningen ” er et begreb Sanders ofte bruger og det er en imødekommelse fra Biden til Sanders,) Men det bliver også  en valgkamp hvor demokraterne Joe Biden og Harris, vil gøre Trumps håndtering af Corona pandemien til en folkeafstemning for eller i mod,  Corona pandemien har atombombet Trumps genvalgskampagne, og hans håndtering er noget amerikanerne ikke er glade for. 

Havde et rørende øjeblik med i baghånden.
Der er længe blevet sået tvivl fra blandt andet republikanernes side om, hvorvidt Joe Biden var i stand til at holde en ordentlig tale. Præsidentkandidaten har et ry for at dumme sig, når han optræder offentligt. Han er stammer , og siger ofte dumme ting. og demokraterne havde sørget for en fin fortællning til de kunne vise hvis det skete.  Biden har gennem sin tid som Stammer ofte hjulpet folk med samme lidelse, det er lidt som FDR der blev ramt af Polio han fandt Warm Springs, og åbnede til folk med samme lidelse, Biden er kendt for at snakke med unge mennesker der stammer, og han giver ofte sit private telefonnummer til dem og de ringer til ham og Biden er der for dem og hjælper dem. Igennem hvad enten det er en skoleklasse der bliver vidst rundt i Kongressen I Washington, eller på et vælgermøde i New Hampshire rækker Biden hånden ud.   https://www.businessinsider.com/read-joe-bidens-moving-1994-letter-to-a-boy-with-a-stutter-2015-7?r=US&IR=T

 det var for at vise at Biden modsat Trump er kendt for sin empati og hjælpe andre,  men det gør denne tale ikke mindre rørende. Da 13-årige Brayden i nat – stolt som pave – læste en tale op på trods af sin stammen, var jeg rørt til tårer. Sikken et mod, sikken en inspiration. Det var Joe Biden, der som barn selv var plaget af stammeri, som gav drengen modet. 

kilder DR Nyheder TV2 Information Time Abc news NBC News   MSNBC businessinsider

Spilanmeldelse: The Last of Part 2

Forsvarets efterretningstjeneste ramt af en kæmpe skandale